Cumhuriyet dönemi sosyo-kültürel değişimi Osmangazi’de konuşuldu

Cumhuriyet Dönemi Sosyo-Kültürel Değişim Üzerinde Türk Aydınının Etkisi Konuşuldu

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi’nde gerçekleşen söyleşide, Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hacer Karabağ Arslan, Cumhuriyet Dönemi Sosyo-Kültürel Değişim konusunu ele aldı.

Doç. Dr. Hacer Karabağ Arslan, Türk aydını İsmail Hakkı Tonguç’u örnek göstererek Cumhuriyet’in modernleşme ve kalkınma sürecinde eğitimin hayati rolüne vurgu yaptı. Tonguç’un, halkın bilinçlendirilmesi ve kırsal kalkınmanın sağlanması gibi konularda önemli bir sorumluluk üstlendiğini belirtti.

Arslan, Köy Enstitüleri’nin Cumhuriyet’in en özgün eğitim projelerinden biri olduğunu söyleyerek, Tonguç liderliğinde mezun olan öğretmenlerin devrim ve Cumhuriyet’in inşasında önemli rol oynadığını ifade etti. Köy Enstitüleri’nin, ‘iş içinde öğrenme’ yaklaşımıyla sürdürülebilir bir eğitim modeli sunduğunu ve toplumsal kalkınmayı hedeflediğini vurguladı.

Arslan, Tonguç’un halkın içinden çıkan aydınlarla toplumsal kalkınmayı hedefleyen bir anlayış benimsediğini ve Türk aydınlarının Cumhuriyet dönemi sosyo-kültürel değişiminde önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top